Grenland Flyklubb
Voldsvegen 204,
3739 Skien
Telefon: 35 54 59 35
E-post: post@
grenlandflyklubb.no
Org.nr. 993543381
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
GFK © 2008 - 2019

Sideoppslag:
Idag
Igår
Siste uke
Denne måned
Totalt

371
1375
8712
18099
3101112
Siden sist oppdatert:
2019-05-19 09:06:30

Site powered by

Sniggabo CMS v.3.3 
Støtt Grenland Flyklubb når du spiller hos Norsk Tipping! Skriv ut dette skjemaet og ta det med til din tippekomisjonær.
 
Eller send SMS med kodeord: GRASROTANDELEN 993543381 til 2020
Logg inn: Bruker id: Passord: Hjelp!

Info om klubben


Klubbens logo.


Grenland Flyklubb (GFK) er en lokal klubb tilsluttet Norges Luftsportforbund (NLF), som igjen er tilsluttet Norges Idrettsforbund. Grenland Flyklubb opererer fra Skien Flyplass, Geiteryggen, der klubben har klubbhus og hangar. Hovedaktiviteten ved Grenland Flyklubb er i dag motorflyging og mikroflyging.

Kort historie
Grenland Flyklubb ble stiftet så tidlig som i 1946. I de første årene opererte klubben ut ifra jordene på Vallemyrene i Porsgrunn og Gunneklevfjorden, samt Børsesjø om vinteren.  I 1952 bygde Grenland Flyklubb ved hjelp av 10000,- kroner som ble gitt av forsvaret via Norsk Aeroklubb den første flystripen på Geiteryggen, og klubben fortsatte sin drift derifra. De totale utgiftene beløpet seg den gang til ca. 30000,- kroner. Disse pengene ble, foruten pengene fra forsvaret, skaffet tilveie av flyinteresserte privatpersoner.
 
De første 10-15 årene var det varierende aktivitet i klubben, men etter at Fjellfly startet sin aktivitet ble det betydelig aktivitet på flyplassen. Mange fikk likevel sitt flysertifikat i denne tiden.
 
I 1972, etter flere år med mindre aktivitet ble det for fullt liv i klubben igjen. Egen hangar ble satt opp og klubben utviklet seg til å bli en mer moderne flyklubb. Videre gjennom -80 årene utviklet klubben seg til å bli en av de største i landet. På slutten av -80 tallet bygget klubben eget klubbhus. Dette er i dag solgt og klubben benyttet etter dette den gamle nostalgiske terminalen på vestsiden av Geiteryggen før den brant i 2016. Høsten 2017 flyttet Grenland Flyklubb inn i hangar på østsiden av flyplassen, like ved terminalbygget.
 
Etter årtusenskiftet har klubben klart å holde stand, tross dyrere drivstoffspriser og større krav til sikkerhet og kompetanse. Dette gjør klubben til en av de mest tradisjonsrike og erfarne i landet!
 
Generelt
Klubben eier i dag fem fly (2 mikrofly). Flyene leies ut til selvkostpris. Dette innebærer at det kreves mer av hvert medlem enn å betale sin medlemskontingent og flyleie. Det er også nødvendig med en beskjeden dugnadsinnsats for vask av flyene og vedlikehold av klubbhus og hangar.
 
Utdannelsen på flyskolen vår fører til det som kalles privatflygersertifikat (PPL/A) som gir deg rett til å fly småfly (motorfly). Grenland Flyklubb tilbyr også teoriundervisning på kveldstid i flyfagene, og er godkjent av luftfartstilsynet til å drive slik undervisning. Når PPL/A sertifikatet er i boks kan påbygging til mørkeflyging og halehjulsflyging tas i klubben. I tillegg til dette så finnes det mange medlemmer i klubben som driver aktivt med akroflyging, sjøflyging og skiflyging. For mange er privatflygersertifikatet starten på en lang karriere innen luftfarten.
 
GFK har i dag rett i underkant av 200 medlemmer og det utdannes ca. 5 - 15 piloter hvert år.

For info om vår egen mikroflygruppe, kan dette ses her: Mikrogruppa

 
Motorflyaktiviteten kan deles i tre grupper:
 
Privatflyging
Etter at man har tatt flysertifikat har man selvsagt lyst til å bruke sertifikatet sitt. Mange tar med familie og venner på lokale turer for å se hjemstedet fra luften, og mange reiser på lengre turer og ferier. Rundt omkring i landet blir det ofte arrangert fly-in (flytreff) der flygere kan møte likesinnede for sosial flyprat og flyging. Klubben prøver også å legge til rette slik at medlemmene kan reise på turer sammen. Miljøet i klubben er meget viktig og er ofte halvparten av "moroa" ved det å fly.
Det er per i dag også ca. 15 privatfly som er stasjonert på Geiteryggen. Noen av disse blir om sommeren påmontert flottører og brukt som sjøfly. Disse har da sin base i Fjærekilen. Flyene brukes til turer både innenlands og utenlands. Noen bruker også flyene i sitt arbeid, da dette er en rask og effektiv måte å reise på.
 
Samfunnsnyttig flyging
Denne flygingen består i første rekke av skogbrannovervåkning, søk og redningstjeneste og lignende aktiviteter. Oppdragsgiveren dekker flyleien og klubbens medlemmer flyr uten lønn. GFK flyr brannovervåking i Telemark hvert eneste år. Ved hjelp av radio og telefon i flyene kan branner varsles direkte til de lokale brannvesen langs ruten. Vi har også nytt utstyr som sender bilder og GPS posisjon direkte til brannvesenet via internett. Dette gjør det enkelt for brannvesenet å få en nøyaktig posisjon og full oversikt over brannområdet. Vi bistår deretter med rettledning og informasjon til mannskapene på bakken.
 
Vi synes det er meget viktig å se vår aktivitet i et samfunnsnyttig  perspektiv. De fleste piloter i kommersiell luftfarten kommer nettopp fra flyklubbmiljøene. At flyklubbmiljøene aktiviserer mye ungdom med tekniske interesser gjør at alt gratisarbeidet som legges ned på dugnadsbasis langt fra er bortkastet. Å være med på å engasjere mennesker, uansett alder, i interessante aktiviteter, gir arbeidet en mening.

Man skal heller ikke glemme den erfaring som gis mange av medlemmene som er med i styre og drift av klubben. Skal en flyklubb fungere, må både organisasjon, teknikk og økonomi fungere.
 
Skoleflyging
Grenland Flyklubb driver egen privatflygerskole og utdanner en håndfull piloter hvert år. Grenland Flyklubb har svært lang erfaring med flyskole og klubbens instruktører er svært erfarne. Se menypunktet Bli flyger! på vår hjemmeside for å lese mer om flyskolen.

Grenland Flyklubb ønsker alle nye medlemmer hjertelig velkommen og oppfordrer spesielt kvinner i alle aldre til å delta i et aktivt flymiljø!
SEND INN DINE SPØRSMÅL/KOMMENTARER HER:

Navn:  *
Epost:  *
Tlf:
Spørsmål:
Kode:  *
 

Felter med * bak seg er påkrevd for å få sendt skjema inn.Hver høst starter klubben teoriundervisning til privatflygersertifikatet. Du kan likevel starte den praktiske flygingen når du selv vil. Ta kontakt!
Les mer »Få deg en prøvetime i et av Grenland Flyklubbs motorfly for kun kroner 1950,-
Mer info her »Hos oss kan du begynne flygingen på mikrofly når som helst på året.
Ta kontakt!
Mer info her »
Mai

19

6-8 juni Jet Power
Hver lørdag - LørdagskaffeOperativ info ENSN
Skien flyplass
Geiteryggen
OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde


Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2019 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.3