Grenland Flyklubb
Voldsvegen 204,
3739 Skien
Telefon: 903 61087
E-post: post@
grenlandflyklubb.no
Org.nr. 993543381
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
GFK © 2008 - 2024

Sideoppslag:
Idag
Igår
Siste uke
Denne måned
Totalt

329
1422
10266
20845
5539160
Siden sist oppdatert:
2024-07-15 14:27:47

Site powered by

Sniggabo CMS v.3.4 
Støtt Grenland Flyklubb når du spiller hos Norsk Tipping! Skriv ut dette skjemaet og ta det med til din tippekomisjonær.
 
Eller send SMS med kodeord: GRASROTANDELEN 993543381 til 2020
Logg inn: Bruker id: Passord: Hjelp!

Info om klubben


Klubbens logo.


Grenland Flyklubb (GFK) er en lokal klubb tilsluttet Norges Luftsportforbund (NLF), som igjen er tilsluttet Norges Idrettsforbund. Grenland Flyklubb opererer fra Skien Flyplass, Geiteryggen, der klubben har klubbhus og hangar. Hovedaktiviteten ved Grenland Flyklubb er i dag flyskoler innenfor de forskjellige vektklasser, privatflyging, samt brannvakt og søk og redningstjeneste for myndighetene.

 

Kort historie

Grenland Flyklubb ble stiftet så tidlig som i 1946. I de første årene opererte klubben ut ifra jordene på Vallemyrene i Porsgrunn og Gunneklevfjorden, samt Børsesjø om vinteren.

 I 1952 bygde Grenland Flyklubb ved hjelp av 10000,- kroner som ble gitt av forsvaret via Norsk Aeroklubb den første flystripen på Geiteryggen, og klubben fortsatte sin drift derifra. De totale utgiftene beløpet seg den gang til ca. 30000,- kroner. Disse pengene ble, foruten pengene fra forsvaret, skaffet tilveie av fly interesserte privatpersoner.

De første 10-15 årene var det varierende aktivitet i klubben, men etter at Fjellfly startet sin aktivitet ble det betydelig aktivitet på flyplassen. Mange fikk likevel sitt flysertifikat i denne tiden.
I 1972, etter flere år med mindre aktivitet ble det for fullt liv i klubben igjen. Egen hangar ble satt opp og klubben utviklet seg til å bli en mer moderne flyklubb. Videre gjennom -80 årene utviklet klubben seg til å bli en av de største i landet. På slutten av -80 tallet bygget klubben eget klubbhus. Dette er i dag solgt og klubben benyttet etter dette den gamle nostalgiske terminalen på vestsiden av Geiteryggen før den brant i 2016. Høsten 2017 flyttet Grenland Flyklubb inn i nyoppusset klubbhus og hangar på østsiden av flyplassen, like ved terminalbygget.
Etter årtusenskiftet har klubben klart å holde stand, tross dyrere drivstoffpriser og større krav til sikkerhet og kompetanse. Dette gjør klubben til en av de mest tradisjonsrike og erfarne i landet!

Klubben eier i dag fire fly. Flyene leies ut til selvkostpris. Dette innebærer at det kreves mer av hvert medlem enn å betale sin medlemskontingent og flyleie. Det er også nødvendig med en beskjeden dugnadsinnsats for vask av flyene og vedlikehold av klubbhus og hangar.
 
Utdannelsen på flyskolen vår fører til det som kalles privatflygersertifikat PPL-A og LAPL-A som gir deg rett til å fly småfly, eller lisens for å fly sportsfly. Grenland Flyklubb tilbyr også teoriundervisning på kveldstid i flyfagene, og er godkjent av luftfartstilsynet/NLF til å drive slik undervisning. Hvis du velger PPL A og når dette er i boks kan påbygging til mørkeflyging og halehjulsflyging tas i klubben. I tillegg til dette så finnes det flere medlemmer i klubben som driver aktivt med akroflyging, sjøflyging og skiflyging. For mange er PPL A starten på en lang karriere innen luftfarten.
 
GFK har i dag rett i underkant av 150 medlemmer og det utdannes ca. 5 - 10 piloter hvert år i de forskjellige vektklassene. 
SEND INN DINE SPØRSMÅL/KOMMENTARER HER:

Navn:  *
Epost:  *
Tlf:
Spørsmål:
Kode:  *
 

Felter med * bak seg er påkrevd for å få sendt skjema inn.Hver høst starter klubben teoriundervisning til privatflygersertifikatet. Du kan likevel starte den praktiske flygingen når du selv vil. Ta kontakt!
Les mer »Få deg en prøvetime i et av Grenland Flyklubbs motorfly for kun kroner 2400,-
Mer info her »Hos oss kan du begynne flygingen på sportsfly når som helst på året.
Ta kontakt!
Mer info her »
Jul

18

Husk ungdomsdag den 24 august 2024Operativ info ENSN
Skien flyplass
Geiteryggen
OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde


Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2024 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.4