Grenland Flyklubb
Voldsvegen 204,
3739 Skien
Telefon: 903 61087
E-post: post@
grenlandflyklubb.no
Org.nr. 993543381
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
GFK © 2008 - 2024

Sideoppslag:
Idag
Igår
Siste uke
Denne måned
Totalt

290
1422
10227
20806
5539121
Siden sist oppdatert:
2024-07-15 14:27:47

Site powered by

Sniggabo CMS v.3.4 
Støtt Grenland Flyklubb når du spiller hos Norsk Tipping! Skriv ut dette skjemaet og ta det med til din tippekomisjonær.
 
Eller send SMS med kodeord: GRASROTANDELEN 993543381 til 2020
Logg inn: Bruker id: Passord: Hjelp!

Informasjonshefte - Vinterflyging i Norge
Luftfartstilsynet har utarbeidet et informasjonshefte om vinteroperasjoner. Målgruppen er privatflygere som flyr VFR. Luftfartstilsynet har gleden av å presentere dette kompendiet som omfatter flyging under vinterforhold.

Hensikten er å gjøre flygere og flyeiere innenfor allmennflysegmentet mer oppmerksom på spesielle risikoer og utfordringer i forhold til denne type operasjoner. Vintersesongen fører til mindre flyging i Norge, men dersom en tar nødvendige forhåndsregler og tilstrekkelig hensyn til begrensende værforhold og redusert dagslys, er det fullt mulig å drive trygge flyoperasjoner og ha både glede og nytte av flyet i denne perioden av året.

Denne informasjon er ikke ment som et opplæringskonsept for flyging under vinterforhold, men må anses som et bidrag for å sette fokus på denne type operasjoner. Det er viktig å ta utgangspunkt i Pilot Owner Handbook (POH), søke informasjon og erfaring fra andre og ikke minst ta kontakt med en instruktør som kan veilede deg, slik at du føler deg trygg og tar de riktige beslutningene både før, under og etter flyging, også når gradestokken kryper under 0 °C og landet igjen dekkes av is og snø. Flyging på vinteren kan by på noen av de fineste flyopplevelser man kan tenke seg. Mange som har flydd med ski over strålende hvite vidder og islagte vann, vil kanskje si at nettopp dette er den ultimate flyopplevelse, samtidig som de både mentalt og i sin utrustning er klar for de utfordringene kulden vil kunne bringe.

Av kapasitetsårsaker er denne versjonen ikke optimalisert i forhold til grafisk profil. Siden vintersesongen allerede er i gang flere steder i landet har vi valgt å publisere informasjon i nåværende form.

Det er også utarbeidet en Power Point presentasjon med utdrag fra informasjonheftet. Vi håper dette bidrar til at informasjon blir brukt i klubbmiljøet.Last ned dokumenter:
Vinterflyging i Norge - infohefte
Vinterflyging i Norge - powerpoint presentasjon


Skriv en kommentar til denne artikkelen:
Navn:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
 
Kommentarer:Hver høst starter klubben teoriundervisning til privatflygersertifikatet. Du kan likevel starte den praktiske flygingen når du selv vil. Ta kontakt!
Les mer »Få deg en prøvetime i et av Grenland Flyklubbs motorfly for kun kroner 2400,-
Mer info her »Hos oss kan du begynne flygingen på sportsfly når som helst på året.
Ta kontakt!
Mer info her »
Jul

18

Husk ungdomsdag den 24 august 2024Operativ info ENSN
Skien flyplass
Geiteryggen
OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde


Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2024 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.4