Grenland Flyklubb
Voldsvegen 204,
3739 Skien
Telefon: 903 61087
E-post: post@
grenlandflyklubb.no
Org.nr. 993543381
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
http://www.grenlandflyklubb.no/gif/t.gif
GFK © 2008 - 2024

Sideoppslag:
Idag
Igår
Siste uke
Denne måned
Totalt

2094
1552
11429
43454
5438587
Siden sist oppdatert:
2024-05-26 12:52:06

Site powered by

Sniggabo CMS v.3.4 
Støtt Grenland Flyklubb når du spiller hos Norsk Tipping! Skriv ut dette skjemaet og ta det med til din tippekomisjonær.
 
Eller send SMS med kodeord: GRASROTANDELEN 993543381 til 2020
Logg inn: Bruker id: Passord: Hjelp!

Viktig info om Rygge flyplass
Som de fleste kjenner til avvikles den kommersielle flytrafikken ved Rygge. Det gjør også at konsesjonen, som omfatter bevegelsene til allmennfly, ikke lenger gjelder. Fra og med 1. november er Rygge flyplass derfor en helmilitær flyplass.

NLF og GA-miljøet ved Rygge var i september i møte med politisk ledelse i Forsvarsdepartementet. Lokalt jobber nå Forsvarsbygg/Luftforsvaret med å finne løsninger for videre drift av GA, på oppdrag fra Forsvarsdepartementet. Vi har fått beskjed om at det vil ta noe tid før en løsning er på plass - all den tid en kommersiell aktør avslutter virksomheten på Rygge, en annen ønsker å etablere seg samtidig som Luftforsvaret etablerer en minimumsdrift for militær bruk av flyplassen.

GA-miljøet lokalt har fått oppsigelse av leieforholdet med RSL for parkering av flyene. Det er imidlertid så sterke indikasjoner på at det vil komme en løsning som gjør at leieforholdet kan videreføres direkte med Forsvarsbygg, slik at både klubbene og de fleste private flyeiere har valgt å la sine fly bli stående på Rygge.

Ved inngangen til november er det en meget god og konstruktiv dialog mellom Forsvarsmiljøet og allmennflymiljøet. Usikkerheten knytter seg til hvilke løsninger vi blir gitt, og hvor lang tid det vil ta før disse er på plass. Etter at vi har en løsning på plass med Forsvaret, er det nødvendig med en ny konsesjon eller midlertidig dispensasjon fra konsesjonskravet fra Luftfartstilsynet. Dette vil også ta noe tid.

Dessverre har vi ikke mer konkret informasjon om hverken løsning eller tidspunkt. Så snart det foreligger endelige avklaringer vil det umiddelbart bli gitt informasjonen videre til brukerne.

Norges Luftsportforbund


Skriv en kommentar til denne artikkelen:
Navn:  *
Kommentar:  *
Kode:  *
 
Kommentarer:Hver høst starter klubben teoriundervisning til privatflygersertifikatet. Du kan likevel starte den praktiske flygingen når du selv vil. Ta kontakt!
Les mer »Gavekort til konfirmanten? Eller få deg en prøvetime i et av Grenland Flyklubbs motorfly for kun kroner 2400,-
Mer info her »Hos oss kan du begynne flygingen på sportsfly når som helst på året.
Ta kontakt!
Mer info her »
Mai

27

amcar på tarmac øst 2. juni
GFK klubbmøte 12. juni
el-flyet LN-ELB til Geiteryggen 20. og 21. juni
Husk ungdomsdag den 24 august 2024Operativ info ENSN
Skien flyplass
Geiteryggen
OBS! Sjekk bildets dato og klokke for gyldighet!

Se større bilde


Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2024 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.4