Flyplassveien 121,

2017-07-04 08:57:27

NM i presisjonsflyging 2017 på Geiteryggen

NLF motorflyseksjonen v/konkurransekomitéen og Grenland Flyklubb inviterer med dette til Norgesmesterskap i presisjonsflyging på Geiteryggen ved Skien (ENSN) lørdag 27. mai 2017 (søndag 28. mai er reservedag).

Briefing starter kl.0800 (tidspunkt kan bli endret).

Innkvartering for de som må overnatte er mulig på flyplassen hos fallskjermklubben, på Gåsodden camping ca. 1,5 km unna, på Fritidsparken hotell, eller på hotell i sentrum. Når dette skrives er det mulig å få et dobbeltrom for 2 personer på hotell Clarion Bryggeparken til 1012,- inklusiv frokost og kvelds/middag, samt gratis avbestilling.

Konkurransen er åpen for alle medlemmer i NLF som innehar gyldige sertifikater for aktuell flytype, og kan flys med en-motors fly med stempelmotor som har en rekkevidde på minimum 3 timer og minimum demonstrert sidevindskomponent på 10 knop. Konkurransen må kunne flys med en cruise-hastighet på minimum 60 knop (for eksempel er det normalt å fly en PA- 28 på 80 knop, en C172 på 75-80 knop, en C150 på 70-75 knop og enkelte mikrofly på 60-65 knop. Da har en et bra hastighetsområde opp og ned til å korrigere med). Samme fly kan benyttes 3 ganger i konkurransen (dvs av 3 piloter/lag) og alle forsikringer må være i orden.

I forbindelse med NM i presisjonsflyging er det opprettet en klasse 2, for nye og uerfarne konkurransepiloter. I denne klassen kan man være 2 personer i flyet, 1 pilot og 1 observatør, eller man kan fly alene. Til forskjell fra NM-klassen (klasse 1) som følger internasjonale regler, vil klasse 2 følge spesielle regler der det gis bedre tid til de forskjellige oppgavene.

For å delta i konkurranser (både nasjonale og internasjonale) kreves det at deltageren har en gyldig sportslisens. Send en e-post til melwin@nlf.no og be om sportslisens, så utsteder NLF denne på vegne av den internasjonale flyinteresse-organisasjonen FAI (koster 85 kroner). Nytt av året er at man må ta et lite antidoping-kurs på nettet før sportslisensen blir utstedt, www.renutover.no

Av utstyr trenger man en manuell computer, protraktor (eller annen vinkelmåler), linjal, blyant og forskjellige tusjer, minuttmerkeark (fås utlevert på konkurransen), tape og en god klokke med store tall. Et knebrett er også greit å ha med. Altså stort sett det du trenger for en vanlig flytur, bortsett fra at her er det ikke tillatt å bruke elektroniske hjelpemidler.

Påmelding til konkurransen, eller spørsmål om konkurransen, sendes til Kurt Norevik på e- post kurt@norevik.no. Påmeldingsfrist er satt til 12. mai og startkontingent for NM er kr.500, som betales kontant ved fremmøte og inkluderer da landingsavgifter til ENSN.

Påmeldingen må inneholde flytype og registrering, hvilken flygehastighet du vil fly med under konkurransen (i hele fem kts), om flyet skal brukes av flere piloter (hvis man vet det) og selvfølgelig dine egne data som navn, klubbtilhørighet og evt sportslisensnummer hvis du har dette klart ved påmelding. Hvis ikke tar du det med til konkurransen.

Konkurranseregler: FAI Regler, Klasse 2 regler, Håndbok i presisjonsflyging.

Vel møtt til Geiteryggen!

Ole Jonny Sivertsen

Stor skogbrannfare
Skyet, 21 °C
Svak vind, 2.3 m/s fra Øst.
Skyet

onsdag
Skyet, 21 °C
Svak vind, 2.3 m/s fra Øst.
Skyet