GFK © 2008 - 2018

2018-07-06 19:46:14

Flott foredrag om invasjon i Normandie

Onsdag 3. desember var Kjell Thore Olsen fra Østfold et kjempeflott foredrag om invasjon i Normandie. Han kalte foredraget: Invasjonen i Normandie 1944-2014" En personlig beretning. Dette handlet også om Dakota Norway som var til stede i fjor på 70 års jubileet for invasjon av Normandie.

Kjell Thore leverte en fantastisk beretning om selve invasjonen , men også turen i fjor med alle gutta fra Norge. Dette til stor glede og begeistring fra våre medlemmer i Grenland Flyklubb. Vi var bortimot 40 stk. tilstede på denne kvelden.

Litt om Kjell Thore:
Etter 5 år i Luftforsvaret i Nike bataljonen har jeg gjort unna 32 år i Schneider Electric med 1 år i Frankrike, 5 år i Finland, 1 år i Sverige og 25 år i Norge.

Alt som country manager (adm.dir.). Det ble etter pensjonering, 2 år som daglig leder for Forsvarets flysamling Gardermoen og div. div. Nå som leder av Vestby Forsvarsforening og Norwegian Nike Veterans Society etter en årrekke som formann i Veteranenes Fallskjermklubb!

Etter 1726 hopp ble det bråstopp med hopping på Fagernes etter "flying into rising terrain" i 1998.

Men jeg har fortsatt min IE-9 lisens operativ, men kun for bakketjeneste dessverre.

I Finland tok jeg PPL-A og fløy herlig mye Grumman American AA-1,AA-5 og Rockwell Commander 112. Og litt Wassmer WA-5.

Og på min 70 års dag logget jeg 40 min. i Vampire T-55 som "elev" og fikk lov av Kenneth å fly et fullt acroprogram selv. Errugæærn, herlig! Og jeg har en time i F-16 A! (simulator) med en nedskutt Su-24.

Ja ja, jeg har mottatt NAK`s sølvmedalje, Fallskjermseksjonens hederstegn i gull og FAI Diplome Paul Tissandier.
Kjell Thore.

Mvh.
Steinar Kaalstad
Leder Arrangementkomiteen

Fotoalbum:
Foredrag, Invasjon - Normandie

Lørdag 25. august 2018 arrangeres det Bil- og Flyshow på Skien Flyplass, Geiteryggen.

25/8 Bil og Flyshow

Meget stor skogbrannfare
Skyet, 18 °C
Flau vind, 1.5 m/s fra Nordvest.
Skyet

tirsdag
Delvis skyet, 22 °C
Svak vind, 2.2 m/s fra Nordvest.

Tekst og bilder © Grenland Flyklubb 2008 - 2018 - Site powered by Sniggabo CMS v. 3.15